Kaškaval - sýr z ovčího a kravího mléka
Kebabče - jídlo z mletého masa, vypadá jako karbanátky
Musaka - brambory na francouzský způsob
Tarator - studená polévka z kyselého mléka, kopru, okurky apod.
Bulharské nápoje
V Bulharsku jsou velmi oblíbené minerální vody, protože mají spoustu vlastních pramenů. Jako tvrdý alkohol je oblíbená rakija a také mastika s příchutí lékořice.
Bulharské víno je jedno z nejkvalitnějších v Evropě.
Komentáře
Přehled komentářů
Vždycky mě irituje, když čtu nějaké recenze hotelů http://www.hotelove-recenze.cz/category/bulharsko a tam si místní lidfé stěžují, že bylo málo středoevropského jídla. Nechápu to. Přitom bulharská kuchyně je skvělá.
Skvělé jidlo
(Adín, 2. 9. 2013 16:20)